Pokébowl met sticky chicken

Naast de bekende pokébowl met rauwe vis, zijn er veel meer varianten mogelijk. Net zoals de pokébowl met sticky chicken, aspergebroccoli en groene aspergetips. Als je geen tijd of zin hebt om sushirijst te bereiden, dan kan je dit ook vervangen door witte rijst.

Aantal personen: 2-3
Bereidingstijd: 60 minuten (incl. afkoelen)

Ingrediënten:
– 250 gram sushi rijst (saitaku)
– 3 el rijstazijn (saitaku)
– 300 ml koud water
– 400 gram kipdijfilet
– 100 gram groene aspergetips
– 200 gram aspergebroccoli
– 2 tenen knoflook
– 1 ei
– 75 ml sojasaus
– 3 el sweet chilisaus
– 3 el rijstazijn (saitaku)
– 2 el water
– 3 el allesbinder
– 2 el sesamzaad
– 1 tl suiker
– Zout
– Peper
– Olijfolie

Benodigdheden:
– Grote kookpan
– Kookpan
– Wokpan
– Klein pannetje
– Mengkommen
– Vergiet

Bereidingswijze:
Doe de sushirijst in het vergiet en spoel het af met koud water.

Laat de rijst vervolgens 10 minuten in de kookpan staan om het water op te nemen.

Schenk 300 ml koud water in de kookpan en doe de deksel op de pan.

Laat de rijst 2 minuten op hoog vuur koken.

Zet het vuur middelhoog en laat het nog 5 minuten koken.

Kook de rijst nog eens 12 minuten op laag vuur.

Draai het vuur uit en haal de deksel van de pan.

Leg een schone theedoek over de pan en zet de deksel hier weer op.

Laat de rijst op deze wijze 15 minuten rusten.

Verwarm de rijstazijn, de suiker en het zout.

Roer dit op laag vuur totdat de suiker en het zout zijn opgelost.

Haal het pannetje van het vuur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

Doe de sushirijst in een grote schaal en roer de rijstazijn hier voorzichtig doorheen.

Laat de sushirijst afkoelen.

Pers de knoflook of snijd deze fijn.

Meng de knoflook met de sojasaus, sweet chilisaus, de rijstazijn, het water, het sesamzaad en 1 el allesbinder.

Klop het ei en meng dit met peper, zout en 2 el allesbinder.

Snijd de kipdijfilet in stukken en haal deze door het eimengsel.

Bak de kip in circa 8 minuten op hoog vuur krokant en gaar.

Maak de aspergebroccoli en groene aspergetips schoon en verwijder het hardere gedeelte aan de onderkant.

Kook de aspergebroccoli en aspergetips in circa 4 minuten gaar.

Voeg het sojamengsel toe aan de kipdijfilet en zet het vuur middelhoog.

Roer dit totdat er een plakkerige saus ontstaat.

Laat de aspergebroccoli en aspergetips uitlekken in het vergiet.

Verdeel de sushirijst, aspergebroccoli, aspergetips en sticky chicken over beiden kommen.

Bestrooi het met wat sesamzaad.